ubezpieczenie domu. Na co zwracać uwagę
Re: ubezpieczenie domu. Na co zwracać uwagę
Wczoraj opublikowaliśmy na ten temat artykuł na naszej Akademii :) Co prawda dotyczy domu w budowie, ale informacje odnośnie tego na co należy zwracać szczególną uwagę przy wyborze ubezpieczenia przydadzą się również dla tych, którzy posiadają ukończony dom/mieszkanie :) Link: http://www.mfind.pl/akademia/abc-zakupu ... w-budowie/
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
Celina pisze:Kasiek88 pisze:Ja też, ale wiem że pora to zrobić., tym bardziej że niedługo będzie u nas wszystko nowe po remoncie. Przy okazji kupowania ubezpieczenia roweru widziałam że CUK ma polisy wielu TU, więc pewnie będzie z czego wybrać dobre. Na cenę też patrzę oczywiście, choć wiem że to nie są duże pieniądze.
To są niewielkie pieniądze takie ubezpieczenie.Przelicz sobie na ich kalkulatorze majątkowym.
Liczyłam i od razu zamówiłam polisę online.
Kasiek88 pisze:Celina pisze:Kasiek88 pisze:Ja też, ale wiem że pora to zrobić., tym bardziej że niedługo będzie u nas wszystko nowe po remoncie. Przy okazji kupowania ubezpieczenia roweru widziałam że CUK ma polisy wielu TU, więc pewnie będzie z czego wybrać dobre. Na cenę też patrzę oczywiście, choć wiem że to nie są duże pieniądze.
To są niewielkie pieniądze takie ubezpieczenie.Przelicz sobie na ich kalkulatorze majątkowym.
Liczyłam i od razu zamówiłam polisę online.
to jest właśnie wygodne że można wszystko załatwić bez wychodzenia z domu:)
Poza ceną musisz zwracać uwagę na zakres ubezpieczenia, bo z tym najczęściej są jakieś problemy.
Na szczęście w Cuk do polisy dostajesz też pakiet pomocy prawnej, więc to dodatkowe zabezpieczenie.
Zakres ubezpieczenia jest najważniejszy! Często się okazuje, że np. ubezpieczenie od pożaru obejmuje tylko mury.
Proponuje skorzystać z super polisy. A najlepiej sprawdzić stronę https://superpolisa.pl/ Możecie porównać oferty poszczególnych firm.Wybrać najbardziej wam odpowiadająca opcję, możecie tez od razu ja wykupić przez telefon, internet, lub w placówce.
Kasiek88 pisze:Na szczęście w Cuk do polisy dostajesz też pakiet pomocy prawnej, więc to dodatkowe zabezpieczenie.
To się może przydać w kryzysowej sytuacji:)
W sumie też mnie to zastanawia. Jestem przed kupnem mieszkania Bydgoszcz i nie wiem na co powino się zwrócić uwagę przy ubezpieczeniu lub co powinna zawierać dobra oferta.
Przede wszystkim trzeba zwracać na dobrą renomę ubezpieczyciela, sprawdzić jego wiarygodność i możliwości wypłacenia późniejszych odszkodowań, dlatego żeby ubezpieczyciele czasami łapią się kruczków prawnych byle by nie wypłacić nam odszkodowania. Osobiście miałam taki przypadek i długo walczyłam z ubezpieczycielem o pieniądze z tytułu ubezpieczenia domu, ale firma casus odszkodowania opinie bardzo mi pomogła w odzyskaniu moich pieniędzy. Rzetelna, sprawdzona firma na rynku ubezpieczycieli, w zakresie dochodzenia roszczeń ubezpieczeniowych jedni z najlepszych na rynku z wieloletnim stażem, jak mi pomogli to pomogą i wam w razie problemów !