Wysłany: 2009-07-30, 15:33 Przeczyszczanie a odchudzenie
Cześć! Kupiłam ostatnio tabletki na odchudzanie, o właściwościach przeczyszczających. Wiedziałam o tym, że tak działają ale nie wiedziałam że aż tak to wygląda. Po paru dniach stosowania dostałam biegunki… można powiedzieć takiej trochę niekontrolowanej. Strasznie się dużo wstydu i stresu najadałam, bo nie było mnie w domu, więc ani się przebrać ani tego wyprać. Wiedziałam, że można mieć taki problem, ale nie wiedziałam, że to będzie poza moją kontrolą…Czy wam też się może to przydarzyło, bo może ja coś źle robię…
o kurcze! to naprawde przypal, moja kolezanka sobie wymyśliła ze się odchudzi na tej zasadzie i brala tabletki przeczyszczajace jak cukierki… nie musze mowic jak to się skonczyło, ale ona była naprawde gruba wiec próbowała szczęścia dalej. po jakis 30 kolejnych sposobach poszła do lekarza i on przepisał jej tabletki, Obesan sie chyba nazywaly, odchudzajace, ale wlasnie takie ze jej jesc sie nie chcialo tak bardzo jak zwykle. I rzeczywscie chyba dzialaly bo jak zawsze jadla naprawde duzo to potem przestala tak pochłaniac. no i musze powiedziec, ze teraz serio niezle wyglada.
no to niezle. ale to musi być deperacia jak się bierze tabletki przeczyszczające na odchudzanie. to już wolałbym w ogóle nie jesć, czy coś. ja na szczęście mam czas na aerobik i jakos tam sobie radzę.
_________________ "Jeśli chodzi o szczęście, to warto się po nie bardzo nisko schylić"
Dziewczyny trzeba uważać przy odchudzaniu. Przecież to wielki wysiłek dla organizmu. Tabletki potrafią zaskoczyć, a po za tym chyba żadna tabletka nie zadziała bez dodatku takiego jak dieta. Konsultować się trzeba przynajmniej z farmaceutą, a najlepiej to z dietetykiem bo i dietę ustali do potrzeb i poinformuje, które leki warto brać, a które tylko przeczyszczają i usuwają wodę z organizmu.
Ja też się odchudzam i wspomagam się jedynie herbatkami i ostatnio zamówiłam taki żel detoksykacyjny. Ale z tym odchudzaniem jest tak, że nie zawsze tabletki przeczyszczające pomogą. To chyba zależy od charakteru tych zbędnych kilogramów. Można się wspomagać, ale żeby tylko na tym polegać, to małe szanse powodzenia. Szok dla organizmu i efekt jo-jo...
Piękna figura jest okupiona takimi cierpieniami... ja gdzieś czytałam ostatnio artykuł, ze właśnie osoby, które mało śpią mają tendencję do tycia bo organizm nie może się odpowiednio zregenerować... ciekawe...
Cytat: Miłość między dzieci nie dzieli się lecz mnoży! Pomogła: 32 razy Posty: 18387
Wysłany: 2009-08-24, 20:35
Boziu dziewczyny, ale przeczyszczanie nie ma nic wspólnego z odchudzaniem, litości.
To tylko usuwanie z organizmu zbędnych "śmieci" i toksyn
Można co najwyżej stracić dużo wody wtedy faktycznie- kg ubywają,ale to nie jest ubytek masy ciała,a jedynie odwodnienie organizmu!!!
A metabolizm (czyli spalanie kalorii) to energia,jaką tracą mięsnie przy wysiłku czy pracy
Więc same widzicie,że jedno z drugim nie ma nic wpólnego
Niestety,jedynym skutecznym sposobem na schudnięcie, jest,tak jak fiona188, pisze:
ja stosowałam kiedyś taki program oczyszczający i wtedy zdarzało sie że nagle zbierało mnie do WC .ale robiłam to w miesiącu wOLNYM od zajęc, pracy i siedziałam w domu do południa- zawsze wtedy miałam te "ataki".
ale to nie było jako odchudzanie stosowane